IonIT helpt Hogeschool Inholland met inrichting nieuwe opleiding

Meer aansluiting op het werkveld voor Security & Networking opleiding

Een gat tussen opleiding en werkveld; we zijn vast niet het enige bedrijf dat er last van heeft. Schoolverlaters zijn bij ons van harte welkom, we bieden ze dan een opleidingstraject aan. Vaak merken we dat datgene wat ze op school hebben geleerd gedateerd of niet relevant is. Jammer om te merken dat er bij de IT opleidingen nauwelijks tot geen aandacht besteedt wordt aan Identity & Access Management.

We waren dan ook positief verrast toen Hogeschool Inholland ons benaderde om input te leveren voor hun nieuwe opleiding. Het gaat om de Associate Degree-opleiding Security & Networking. De opleiding zal zich gaan richten op het reguleren van toegang tot digitale informatie en beheren van technische infrastructuren. Het gaat hierbij onder andere om informatiebeveiliging, het bewust worden van de gevaren van cybercrime en het voorkomen van informatievernielingen en -onthullingen. Hogeschool Inholland hoopt hiermee beter te kunnen voorzien in de enorme vraag naar security personeel.

Na een eerste gesprek met de initiatiefnemers van de opleiding eerder dit jaar zijn zowel zij als wij erg enthousiast geworden. Voor ons een mooie kans om onze ervaringen uit het werkveld te kunnen inzetten zodat deze opleiding beter kan aansluiten bij de huidige markt. Wij krijgen hopelijk beter opgeleide schoolverlaters, Hogeschool Inholland studenten die snel een passende baan vinden.

We hebben plaatsgenomen in de werkgroep om advies te geven over de verdere invulling van de Associate Degree opleiding. De nieuwe opleiding heeft in elk geval een mooie “grote zus” om vanaf te kijken. Met een prachtige score bij zowel de Elsevier als Keuzegids Hbo voor de opleiding Business & IT Management met het predicaat “Topopleiding 2019” doet Hogeschool Inholland het goed op dit vakgebied.

We kijken er naar uit om als de opleiding gestart is studenten te begeleiden als stagiaire en hun net zo enthousiast als ons te krijgen voor het mooie vakgebied Identity & Access Management.