De top 5 IAM functionaliteiten die u niet mag missen

Identity & Access Management (IAM). Voor velen een onbekende term en een ver van je bed show. Voor anderen een dagelijkse bezigheid. Hoe dan ook een onderwerp binnen de IT waar u dagelijks mee te maken hebt en welke steeds belangrijker wordt. Belangrijker omdat bedrijfsdata steeds vaker open staat voor hackers. Maar ook omdat u vanuit de (nieuwe Europese) wetgeving allerlei verplichtingen hieromtrent hebt. In mei 2018 wordt de Europese wetgeving (de General Data Protection Regulation) doorgevoerd, vanaf dan bent u verplicht uw organisatie afdoende te beveiligen. Een ontoereikend beveiligingsbeleid kan u zomaar 4% van de totale internationale jaaromzet kosten.

IAM helpt organisaties om in controle te komen en blijven zodat gebruikers vanaf het juiste device, de juiste en veilige toegang krijgen tot beveiligde applicaties. Naast het tijdig en gestandaardiseerde beheer van gebruikersaccounts en toegangsrechten biedt het met bijvoorbeeld rapportage mogelijkheden ook ondersteuning bij het naleven van wet- en regelgeving.

Identity & Access Management is bedrijfsbreed. Elke medewerker en administrator heeft er mee te maken. Maar wat zijn nou de onderdelen die u absoluut zou moeten hebben als u aan de slag gaat met Identity & Access Management. Wij hebben een top vijf voor u opgesteld:

  1. Provisioning
  2. Data Access Governance
  3. Single Sign On
  4. Self Service
  5. Privileged Access Management

IAM wordt de spin in het web van uw IT organisatie.
Of u nu de keuze maakt voor IAM on premise of in de cloud: met een goed ingericht IAM systeem bent u klaar voor de toekomst.