Cloud

HOUD ALLES ONDER CONTROLE ALS U NAAR DE CLOUD VERHUISD

Autoriseer uw medewerkers veilig en simpel

Bijna elk bedrijf gebruikt tegenwoordig wel cloud applicaties, denk aan Office365 voor mail, Dropbox voor het delen van bestanden en Twitter als één van de vele sociale media kanalen. Deze applicaties moeten beheerd worden maar ook een verdere overstap naar de cloud kan veel voordelen behalen. Er ontstaat meer flexibiliteit, er worden kosten bespaard en er vindt een transformatie plaats in de productiviteit van medewerkers. Cloud Enablement en provisioning zijn belangrijke succesfactoren.

Een te snelle overstap naar de cloud zonder de juiste expertise kan gevaarlijk zijn. De kans op inbreuk op uw data wordt vergroot als er niet juist omgegaan wordt met de bestaande complexiteit in IT infrastructuren en er moeilijkheden bestaan bij het beheren van rechten en devices.

IonIT ondersteunt u graag bij de overstap naar de cloud. We beginnen bij het begin met een duidelijk advies waarna vervolgens de diverse te nemen stappen genomen worden in een tempo dat bij uw organisatie past. We hebben al vele klanten geholpen in grote en kleine projecten variërend van zoveel mogelijk voordeel uit Office 365 behalen als een volledige overstap naar de cloud inclusief Identity Management in de cloud.

Cloud Uitdagingen

 • Toenemende kosten.

  Hoge kosten worden gemaakt in verband met servers, hardware en inhuur van deskundig personeel.

 • Geen flexibiliteit.

  U zit vast aan systemen en uw IT wordt gezien als een blokkade in plaats van een opener.

 • Veel administratie lasten.

  Systemen moeten constant geüpgraded worden en software gepatched.

 • Veel machines om te onderhouden.

  Er gaat veel tijd en geld zitten in het onderhouden van oude hardware en ingewikkelde IT infrastructuren.

 • Zorgen over onveilige data.

  Zorgen over het plaatsen van gevoelige bedrijfsdata in de cloud.

 • Gebrek aan IT resources.

  Het up-to-date houden van systemen en informatie is een grote uitdaging, laat staan het verbeteren.

De voordelen van onze Cloud oplossingen

 • Bespaar geld.

  Verminder investeringen omdat u simpelweg alleen betaald voor wat u gebruikt.

 • Behaal concurrentievoordeel.

  Verhoog de flexibiliteit van uw organisatie met minder hardware afhankelijkheid.

 • Verhoog de productiviteit.

  Maak samenwerking nog beter door toegang vanaf elke locatie en elk moment mogelijk te maken.

 • Vergroot de flexibiliteit.

  De cloud maakt het mogelijk dat u sneller kunt reageren op de veranderingen in de markt. Koop de diensten die u nodig hebt op het moment dat u ze nodig hebt. Kapitaalinvesteringen zijn niet meer nodig.

 • Veilige data.

  Beveilig uw bedrijfsinformatie met policies en procedures zelfs op devices die gestolen of verloren zijn.

 • Toekomstgericht.

  Profiteer van toonaangevende technologie en software updates.

 • Business continuïteit.

  U bent niet meer verantwoordelijk voor systemen die niet meer draaien, de cloud provider heeft de kennis en mensen om te zorgen dat u altijd gebruik kunt maken van de diensten die u wilt.

Cloud Praktijkvoorbeelden

Koppeling met Cloud applicatie

U heeft een Identity Management systeem in uw eigen datacenter staan welke u wilt voeden vanuit een cloud applicatie zoals een HR systeem in de cloud of een leerling volgsysteem in de cloud. Door een koppeling te bouwen of een bestaande koppeling te gebruiken worden de gebruiker gegevens verstuurd en gesynchroniseerd tussen de applicaties, in dit geval van de cloud applicatie naar het on-premise Identity Management systeem, en visa versa.

Overstap naar Office365

U heeft gekozen voor de voordelen van Microsoft Office365, maar hoe beheert u licenties en toegangen? Met een koppeling tussen uw Office365 en uw Identity Management systeem kan het zetten, veranderen en verwijderen van licenties eenvoudig gereguleerd worden. Office365 accounts worden automatisch aangemaakt bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker met de juiste rechten.