Identity Management

Identity en Access Management door IonIT

BEHEER DE DIGITALE IDENTITEITEN VAN UW GEBRUIKERS

Zet identity management in het hart van uw infrastructuur

Identity Management (IdM) gaat over het beheren van gebruikers binnen en buiten uw organisatie en al haar applicaties. Met een IdM oplossing kan er controle gehouden worden wie waar toegang tot heeft, de identiteit van een gebruiker wordt in een netwerk beheert. Ook gaat het over de vraag of de gebruiker is wie hij zegt dat hij is. Identity Management hangt veel samen met Access Management, het toegangsbeheer.

Met IdM oplossingen worden administratieve processen geautomatiseerd, zoals het geven en ontnemen van rechten en het resetten van wachtwoorden. Vaak staat de oplossing in het hart van de IT infrastructuur en hangt het met vele systemen samen voor het meest efficiënte gebruik.

Een IdM oplossing is noodzakelijk bij bedrijven met grote aantallen gebruikers die de controle willen houden over de accounts, de gebruikersrechten en er zeker van willen zijn dat de bedrijfsdata veilig is.

IonIT heeft zich gespecialiseerd in Identity Management en implementeert oplossingen binnen uw eigen datacentrum of in een uitgebreide cloudoplossing. We begeleiden onze klanten in het gehele proces van ontwerp naar implementatie tot aan de support en we leveren een totaaloplossing als Identity as a Service (IdaaS).

Identity Management Uitdagingen

 • Inefficiënte gebruik van helpdesk.

  De helpdesk richt zich teveel op het handmatig beheren van identiteitsgegevens en autorisaties.

 • Complexe administratie.

  Er zijn meerdere IT systemen die authenticatie en autorisatie vereisen. Bovendien kent uw organisatie veel gebruikers met verschillende rechten.

 • Uw Active Directory is niet up-to-date.

  Met een schone Active Directory wordt de overstap naar de cloud vele malen makkelijker en goedkoper.

 • Stijgende IT kosten.

  Er wordt veel handmatig werk gedaan, het up-to-date houden van gebruikers en autorisatiebeheer is een kostbare taak.

 • Onvermogen om snel in te spelen op veranderingen.

  Het is vaak lastig om nieuwe systemen bij fusies en overnames te integreren.

 • Niet kunnen voldoen aan audit eisen.

  U heeft niet voldoende inzicht en rapportage mogelijkheden over de identiteiten en rechten binnen uw organisatie.

De voordelen van onze Identity Management oplossingen

 • Betere beveiliging van data

  User provisioning zorgt ervoor dat u weet wie toegang tot uw gegevens heeft en u heeft hier zelf de controle over. Door automatische processen bestaan er geen vergeten accounts meer met onterechte rechten. Ook zijn handmatige fouten uitgesloten.

 • Tijdbesparing

  Het automatisch aanmaken, aanpassen en verwijderen van accounts bespaart enorm veel tijd.

 • Hogere productiviteit

  Zodra een nieuwe gebruiker binnen komt kan deze direct aan het werk met de juiste rechten en toegangen. Daarnaast zorgt single-sign-on (SSO) voor gemakkelijke toegang en bespaart het een hoop IT frustraties.

 • Eenvoudiger overstappen naar de cloud

  Door het up to date houden van uw Active Directory betaald u nooit meer licenties dan nodig.

 • Kostenbesparing

  Er worden alleen accounts aangemaakt voor actieve gebruikers, hierdoor wordt er nooit teveel betaald voor licenties. Daarnaast helpen de geautomatiseerde systemen om de belasting van interne resources te verlichten.

 • Voldoe aan de compliance eisen

  Krijg het vertrouwen dat u voldoet aan de wettelijke eisen en kom zorgeloos door een audit.

 • Flexibiliteit

  Er kunnen heel gemakkelijk applicaties gekoppeld en ontkoppeld worden.

 • Meer inzicht

  U heeft altijd een actueel inzicht wie toegang heeft tot welke informatie en applicaties.

Identity Management Praktijkvoorbeelden

Preregistratie en gebruikersbeheer

Preregistratie maakt het mogelijk dat nieuwe gebruikers vooraf geregistreerd worden en dat login informatie beschikbaar wordt gesteld vanaf dag één.

Gedelegeerd beheer

Gedelegeerd beheer maakt het mogelijk dat bevoegde personen voor gebruikers hun wachtwoord kunnen resetten op een beveiligde manier en bepaalde werkstromen kunnen goedkeuren.

Provisioning

Provisioning van gebruikersinformatie maakt het mogelijk dat andere applicaties voorzien worden van gebruikersinformatie voor toegang tot applicaties. Het IDU (in, door en uitstroom) proces van uw organisatie kan hiermee snel, foutloos en efficiënt geautomatiseerd worden ondersteund. Een medewerker komt heeft direct alle rechten en toegangen en iemand die vertrekt wordt alles ontzegt.