Klanten

Over_IonIT

EEN PERSOONLIJKE AANPAK

We luisteren naar onze klanten en denken met ze mee

IonIT werkt in diverse branches met zowel grote als middelgrote bedrijven. We opereren in zowel de zakelijke als de publieke sector. We hebben grote en kleine projecten uitgevoerd bij overheidsinstanties, scholen en binnen het bedrijfsleven. Elke klant heeft zijn eigen uitdaging maar de gemeenschappelijke factor is dat ze opzoek zijn naar een oplossing voor hun IT uitdagingen en een betrouwbare partner die daarbij kan helpen.

Wij spelen graag in op de wensen van de klant en denken met hun mee. Onze flexibiliteit en specialistische ervaring zijn twee van de meest genoemde positieve krachten die klanten over IonIT zeggen.

We delen graag enkele verhalen van onze klanten om inzicht te geven hoe zij hun uitdagingen aanpakten en hoe wij ze daarbij hielpen en bij de meesten nog steeds ondersteunen.

Referenties van IonIT *

Endemol

Endemol: ‘s werelds grootste onafhankelijke producent van televisie- en digitale content, met meer dan 90 vestigingen in 30 landen. Endemol had behoefte aan een flexibele en snelle manier voor het stroomlijnen van hun IT om meer efficiëntie en snelheid te brengen. IonIT heeft hen geholpen hun visie op een hybride cloud oplossing werkelijkheid te maken door gebruik te maken van FIM, Office 365, MFA en AAD. Lees hier de ervaringen van Endemol.

Eerder hielp IonIT Endemol met het implementeren van Microsoft Forefront Identity Manager (FIM) om continue beheer van digitale identiteiten aan te kunnen. Lees hier meer.

Clusius College

IonIT heeft voor het Clusius College, een onderwijsinstelling in Noord-Holland, een veilige en geautomatiseerde uitwisseling van identiteit gerelateerde gegevens tussen de Eduarte KRD service in de cloud en de bestaande Identity Management voorziening gecreëerd op basis van Cloud4Edu. Door deze implementatie wordt de onderwijsinstelling ontzorgt en ook de flexibiliteit die de IonIT Cloudservices bieden is een voordeel: in samenwerking met de onderwijsinstelling is het mogelijk om functionaliteit uit te breiden en te wijzigen.

Lees de volledige referentie van het Clusius College.

Dienst ICT Uitvoering (DICTU) voor EZ

Door wijzigingen en fusies binnen de Rijksoverheid kreeg ook het Ministerie van Economische Zaken te maken met veranderingen binnen hun organisatie. Door een nieuwe in beheer name van de bestaande Identity Management (IdM) applicatie zowel technisch als applicatie beheer en een samenwerking met een externe facilitaire dienstverlener FMH Haaglanden ontstond er de vraag naar support. IonIT bouwde een IdM – Planon koppeling en begeleidde met de transitie van het beheer.

Lees hier de volledige referentie van DICTU.

Vitens

IonIT heeft voor Vitens, een waterzuiveringsbedrijf, naast het opzetten van een IAM fundament op basis van Microsoft Forefront Identity Manager (FIM) een koppeling gecreëerd tussen het bestaande HR systeem op basis van SAP en FIM voor het uit- en in dienst proces, inclusief aan- en afmeld procedure. Daarnaast heeft IonIT onlangs FIM ge-upgrade naar het nieuwe MIM en enkele nieuwe features toegevoegd.

Fostplus

FostPlus, een Belgisch recyclingbedrijf, was in samenwerking met RealDolmen gestart met realisatie van een nieuwe IT infrastructuur met een portaal functionaliteit. IonIT heeft als onderdeel van het overkoepelende project IAM; ontwerp, implementatie, training van beheerpartij, testen en in productie name in samenwerking met de klant uitgevoerd. Om de gewenste IAM functionaliteiten voor eindgebruikers in te vullen heeft IonIT een aantal FIM2010 Add-on producten geïmplementeerd.

Deltion College 

Het Deltion College verzorgt voor 13.000 studenten beroepsonderwijs, IonIT heeft voor hen het Raet HR systeem als leidend bronsysteem gekoppeld aan Active Directory. Tevens is er een self-service portaal beschikbaar gesteld voor het gebruikersbeheer en het aanpassen van persoonlijke informatie. Ramon de Boer, Hoofd Operations afdeling I&A: “Er is veel kennis en kunde aanwezig bij IonIT, ze leveren goede consultants. IonIT heeft ons bij het implementeren goed begeleid en de implementatie wordt als succesvol binnen het Deltion ervaren”.

Hogeschool Inholland

In 2015 heeft IonIT bij Hogeschool Inholland het Identity Management systeem SUN vervangen voor Microsoft Forefront Identity Manager (FIM). Het project omvatte zowel de studenten en medewerkers accounts, in totaal meer dan 80.000. Er zijn meerdere bronsystemen gekoppeld om de juiste informatie per doelgroep naar FIM te sturen. Daarnaast hebben onze consultants koppelingen gemaakt met o.a. Lync en Grouper en is er een self-service portaal ingericht voor o.a. wachtwoord reset. Na de oplevering van het project voert onze Expert Servicedesk nog het derdelijns support uit.

Windesheim

In 2016 heeft Windesheim op advies van Microsoft IonIT benaderd voor hands-on support bij hun Identity Management Systeem. Windesheim heeft momenteel Microsoft Forefront Identity Manager draaien en werkt aan een POC voor de upgrade naar de nieuwere versie hiervan voor het beheren van hun gebruikers en toegangen. Onze senior consultant helpt daarbij, kijkt naar kansen en verbeteringen en begeleid de beheerders in dit traject.

Tessenderlo Group

De Tessenderlo Group uit België biedt oplossingen voor o.a. de wereldwijde behoeften in voedsel, landbouw en waterbeheer. IonIT heeft de Tessenderlo Group geholpen inzicht te krijgen in een Identity Management oplossing en strategisch hierbij te ondersteunen. Hiervoor hebben we o.a. een assessment uitgevoerd op de huidige en de gewenste omgeving. Zo bestond de wens uit het koppelen van de nieuwe HR applicatie aan hun Microsoft FIM omgeving. Hiervoor heeft IonIT advies en hulp gegeven om zo de interne kennis van de klant te vergroten.

* In verband met de samenvoeging van Oxford Computer Group Benelux met IonIT per april 2016 zijn bovengenoemde referenties gezamenlijke referenties.